Beste bezoeker, Pokemeadow wordt op dit moment gerenoveerd. We proberen ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk content gewoon kunt bekijken. Mocht er een link niet werken, dan betekent dit dat deze sectie nog niet is gerenoveerd en daarom tijdelijk gesloten is.

Features

Voor velen een verassing kwamen Pokémon Black en White net als D/P/Pt uit op de Nintendo DS. Maar ondanks dat het een platform deelt met z’n voorgangers bewijzen Black en White dat er zeker sprake is van een nieuwe generatie Pokémon games.

Zo zijn de graphics verfijnder. Er is nu sprake van een 3D effect in bepaalde gebieden en ook bewegen alle Pokémon sprites nu tijdens de battles. Hoewel het in het begin even wennen is merk je al snel genoeg dat het de games veel levendiger maakt en je meer het gevoel geeft in het spel te zitten.

Ook zijn er welgeteld 155 nieuwe Pokémon, meer dan de eerste generatie met zich meebracht. En wederom zit er voor iedereen wat bij. Er zijn schattige, stoere en angstaanjagende Pokémon bijgekomen maar ook veel leuke, unieke, Pokémon die Unova z’n eigen sfeer meegeeft. Over eigen sfeer gesproken. Er is geen enkele oude Pokémon te bekennen in Unova totdat je de Elite 4 hebt verslagen en alle routes beginnen weer bij 1. Je begint dus echt opnieuw.

Maar Game Freak heeft nog meer toegevoegd. Zo zijn er twee gloednieuwe manieren van battlen bijgekomen. Triple Battles en Rotation Battles. Triple battles spreken voor zich en zijn gewoon battles waarbij 3 Pokémon het tegelijkertijd tegen 3 Pokémon van de tegenstander opnemen.

Bij Rotation battles heb je ook 3 Pokémon tegelijkertijd op het veld maar vecht er maar 1, zo kun je met andere Pokémon op het veld switchen en daarmee aanvallen in dezelfde beurt. Beide manieren van spelen hebben hun eigen uitdagingen en strategieën die de wereld van Pokémon gevechten weer wat complexer maken.

Multiplayer battles kennen nog een ander nieuwtje, de Miracle Shooter. Deze stelt je instaat om bij Multiplayer battles items te gebruiken. Maar niet zoals je dat normaal zou doen. Je krijgt elke beurt een aantal punten, en als je een item wilt gebruiken moet je daar dus een bepaald aantal punten voor betalen. Items die je kunt gebruiken zijn bijvoorbeeld Potions, X-items en Revives.

Maar de DS is ook gegroeid in de afgelopen jaren en geëvolueerd in de DSi die een camera met zich meebracht. Black en White maken hier leuk gebruik van door een video-chat te introduceren die je laat praten met vrienden. En ook heb je in-game wel eens een video-chat met personages. De infrarood functie wordt ook benut en geeft je een extra manier van communiceren met je vrienden. Zowel de mogelijkheden van verbinding met infrarood als die met Wi-fi en Wireless worden op het touchscreen weergegeven doormiddel van de C-Gear. Deze gadget geeft je waar je ook bent het vermogen te linken met je vrienden. Verder zijn er nog toevoegingen als Seizoenswisselingen, de Battle Subway, een plaatsvervanger van contests en een heel nieuw evil team. Maar daarvoor hebben we aparte artikelen.

Advertenties
Interesse om te adverteren op Pokemeadow.nl?
Neem dan contact met ons op via info@pokemeadow.nl!