Beste bezoeker, Pokemeadow wordt op dit moment gerenoveerd. We proberen ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk content gewoon kunt bekijken. Mocht er een link niet werken, dan betekent dit dat deze sectie nog niet is gerenoveerd en daarom tijdelijk gesloten is.

Seasonal Cyclus

Seasonal Cyclus

Nadat de cyclus van de dag en nacht voor het eerst werd vertoond in de vorige generatie spellen hebben we nu ook de seizoenen cyclus, maar er klopt eigenlijk geen hout van. De seizoenen zijn namelijk op een aparte manier ingesteld en niet op de realiteit gebaseerd. Een seizoen duurt namelijk maar één maand en komt elke vier maanden terug. Natuurlijk wel slim bedacht van de makers van Pokémon, omdat het erg vervelend is als je misschien wel 6 maanden moet wachten op het seizoen dat jij graag zou hebben om wat voor reden dan ook. De lente is in januari, mei en september. De zomer is terug te vinden in de maanden februari, juni en oktober. De herfst vindt plaats in maart, juli en november en de winterwonderen zijn te zien in april, augustus en december.

Gevolgen van de cyclus

Natuurlijk is het gebruik van seizoenen de grootste onzin als je het niet verder uitwerkt, maar gelukkig is dat wel gedaan. Elk seizoen heeft namelijk eigen karakteristieken, en gelukkig zijn dat niet alleen de plaatjes die je te zien krijgt als je door Unova loopt, maar op het eerste gezicht is dat natuurlijk wel het belangrijkste. Normaal kan de zon schijnen in een bepaalde regio, maar in de winter kan het opeens sneeuwen. Ook zal je aan de muziek kunnen merken welk seizoen het is. Zo krijg je een heus kerstgevoel als het winter is door rinkelende bellen op sommige plekken en krijg je in de zomer enorm veel zin in de echte zomer door allemaal gezellige deuntjes. Ook zal de dag / nacht cyclus elk seizoen veranderen. In de winter duurt de nacht namelijk aanmerkelijk langer dan in de andere seizoenen en het wordt in de zomer veel later donker, om maar wat op te noemen. Hieronder je het de tabel ervan.

Maar dat is voor de mensen die veel verder willen kijken dan al die overweldigende dingen absoluut niet het belangrijkste. Het kunnen namelijk de details zijn die het nog veel mooier en echter maken. Op een aantal routes zullen de wilde Pokémon ietwat veranderen per seizoen of zullen ze moeilijker te vinden zijn op een bepaalde route. Dit gebeurt alleen op Route 6, Route 7 en Route 8 en in de Ridge, Sekka City, Sekka Moor, Dragon Spiral Tower en op de Sazanami Bay. Ook zullen er bepaalde plekken enkel toegankelijk zijn in bepaalde seizoenen, je kan bijvoorbeeld in de winter bepaalde muren beklimmen door de sneeuw die eerst niet toegankelijk waren.

Daarnaast zijn er twee Pokémon waarvan het design elk seizoen verandert. Natuurlijk afhankelijk van het seizoen waarin we zitten. Dit zijn Deerling en Sawsbuck. Ze zullen automatisch veranderen en er is dus ook geen enkele manier om ze te hebben met een design uit een ander seizoen. Voor de rest heeft dit geen gevolgen op de Pokémon en zullen o.a. moves gewoon hetzelfde blijven en zijn er ook geen speciale moves of iets dergelijks per seizoen.

Seasonal Institute

Natuurlijk is er voor de seizoenen ook weer een team dat er research naar doet. Ditmaal verpakt in het “Seasonal Instutite”, te vinden op Route 6. Als speler is er weinig te doen, je kan er namelijk enkel een Leaf Stone halen bij een researcher. Je moet alleen wel alle vormen van Deerling laten zien, dat duurt je dus vier maanden.

Overzicht van details

Lente:

  • Cynthia is te bevechten in Sazanami Town
  • Caitlin en Shikimi bezoeken Cynthia in Sazanami Town

Zomer:

  • Cynthia is te bevechten in Sazanami Town
  • Aloe, Kamitsure en Forou bezoeken Cynthia in Sazanami Town
  • Een trainer in Sazanami Town ruilt haar Munchlax voor een Cinccino

Herfst:


Winter:

  • De ijssalon in Castelia City verkoopt geen Castelia ijs meer op dinsdag.
  • In Sekka City krijg je toegang tot een aantal gebieden waar je een Max Poiton en TinyMushrooms kan halen.
  • De sneeuwval zorgt ervoor dat je toegang tot de Ridge krijgt, waar TM90 zich bevindt.
Advertenties
Interesse om te adverteren op Pokemeadow.nl?
Neem dan contact met ons op via info@pokemeadow.nl!