Beste bezoeker, Pokemeadow wordt op dit moment gerenoveerd. We proberen ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk content gewoon kunt bekijken. Mocht er een link niet werken, dan betekent dit dat deze sectie nog niet is gerenoveerd en daarom tijdelijk gesloten is.

Natures

Natures zijn een wezenlijk onderdeel in Pokémongames. Ervoor zorgen dat je Pokémon een goede nature heeft, kan ervoor zorgen dat je net dat beetje extra hebt om een Pokémon in één klap te verslaan, of dat je bijvoorbeeld nét genoeg Speed hebt om sneller te zijn dan je tegenstander. Je zult wel al doorhebben dat een goede nature erg handig kan zijn. In het plaatje hiernaast heb ik de nature van de Pokémon omcirkeld. Zoals je ziet heeft deze Torterra een Adamant nature. Wat dat precies inhoudt, komt later aan de orde.

Er zijn in totaal 25 verschillende natures, waarvan er in principe 18 geschikt zijn voor Competitive Battling. Elke nature verhoogt een bepaalde stat met 10% en verlaagt een andere stat met 10%. Er zijn 5 natures die dezelfde stat verhogen en verlagen en daardoor dus feitelijk niets doen; ze zijn neutraal. Deze natures zijn niet geschikt voor competitief vechten, er is altijd wel een stat die je niet nodig hebt, en dus kunt verlagen. Deze 5 natures zijn Bashful, Serious, Quirky, Docile en Hardy. De andere 2 natures die je waarschijnlijk nooit zult gebruiken zijn de natures die de ene defense verhogen, en de andere defense verlagen. De meeste Pokémon gebruiken alleen maar aanvallen die of special, of physical zijn. Je kunt dus vaak gewoon een van de 2 attackstats verlagen. Deze 2 natures zijn Lax en Gentle.

Oké, nu over naar het kiezen van de juiste nature voor je Pokémon. Laten we zeggen dat je een Swellow wilt gebruiken als een physical sweeper ( een snelle Pokémon die met physical aanvallen veel schade kan aanrichten ). Je hebt dus vooral zijn Attackstat en zijn Speedstat nodig. De Special Attack gebruik je niet, dus die staat daar wat voor joker. Het beste zou dus zijn in dit geval een nature te nemen die je Attack of Speed verhoogt, en je Special Attack verlaagt.

Een aantal vuistregels om de juiste nature te kiezen:

  • Als je Pokémon een van zijn attackstats niet gebruikt, laat je die door een nature verlagen.
  • Een Pokémon met bovengemiddelde Speed kun je het best een nature geven die zijn Speed verhoogt ( base Speed is hoger dan 100 ).
  • Een Pokémon die je gebruikt om aanvallen tegen te houden kun je het best een nature geven die de defense die je wilt gebruiken verhoogt, en zijn attackstat die hij niet gebruikt verlaagt. Als je beide attackstat gebruikt, verlaag dan zijn Speedstat.
Lijst van natures
Nature Omhoog (+10%) Omlaag (-10%)
LonelyAttackDefense
AdamantAttackSpecial Attack
NaughtyAttackSpecial Defense
BraveAttackSpeed
BoldDefenseAttack
ImpishDefenseSpecial Attack
LaxDefenseSpecial Defense
RelaxedDefenseSpeed
ModestSpecial AttackAttack
MildSpecial AttackDefense
RashSpecial AttackSpecial Defense
QuietSpecial AttackSpeed
CalmSpecial DefenseAttack
GentleSpecial DefenseDefense
CarefulSpecial DefenseSpecial Attack
SassySpecial DefenseSpeed
TimidSpeedAttack
HastySpeedDefense
JollySpeedSpecial Attack
NaiveSpeedSpecial Defense
Docile--
Quirky--
Bashful--
Hardy--
Serious--
Advertenties
Interesse om te adverteren op Pokemeadow.nl?
Neem dan contact met ons op via info@pokemeadow.nl!