Beste bezoeker, Pokemeadow wordt op dit moment gerenoveerd. We proberen ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk content gewoon kunt bekijken. Mocht er een link niet werken, dan betekent dit dat deze sectie nog niet is gerenoveerd en daarom tijdelijk gesloten is.

Apricorns

Apricorns

In Johto groeit een speciale vruchtensoort: de Apricorn. Apricorns zijn een soort perzik-achtige vrucht die je alleen bij de speciale Apricorn-bomen tegenkomt. Deze bomen zijn door heel Johto te vinden. Apricorns zijn in een witte, groene, blauwe, roze, rode, zwarte en gele variant te vinden. Natuurlijk groeien die Apricorns er niet voor niks. Apricorns kun je voor de volgende twee zaken gebruiken: Je kunt er Aprijuice mee maken, en je kunt ze aan Kurt geven, die er een speciale Pokéball van maakt. Je bewaart je Apricorns in de speciale Apricorn Case.

Waar R/S/E de Pokéblocks had, en D/P/Pt Poffins had, hebben HeartGold en SoulSilver Aprijuice. Zoals de naam al zegt is dit Apricorn-sap. Elke Apricorn stimuleert een andere Pokeathlon-stat.

Aprijuice
Icoon Apricorn Stat Smaak
Red ApricornPowerSpicy
Blue ApricornSkillDry
Yellow ApricornStaminaSour
Green ApricornJumpBitter
Pink ApricornSpeedSweet
Black Apricorn--
White Apricorn--

Naast het maken van Aprijuice hebben Apricorns nog een functie. Je kunt deze namelijk afgeven bij Kurt in Azalea Town. Hij zal de afgegeven Apricorn bewerken tot een speciale Pokéball. Eén dag nadat je de Apricorn hebt afgegeven, kun je hem gaan ophalen. Deze speciale Pokéballs zijn alleen bij Kurt te krijgen. Wanneer je een met zo'n speciale Pokéball gevangen Pokémon naar Diamond, Pearl of Platinum ruilt, verandert deze in een normale Pokéball.

Pokéballs
Apricorn Icoon Ball Omschrijving
Level BallHogere Catchrate bij Pokémon van laag level
Lure BallWerkt beter op Fishing Rod Pokémon
Moon BallWerkt beter op Pokémon die met Moon Stone evolueren
Friend BallVerhoogt Happiness van 70 naar 200
Love BallWerkt beter op Pokemon van het andere geslacht
Heavy BallWerkt beter op zware Pokémon
Fast BallWerkt beter op Pokemon met hoge Speed-stat

Advertenties
Interesse om te adverteren op Pokemeadow.nl?
Neem dan contact met ons op via info@pokemeadow.nl!