Beste bezoeker, Pokemeadow wordt op dit moment gerenoveerd. We proberen ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk content gewoon kunt bekijken. Mocht er een link niet werken, dan betekent dit dat deze sectie nog niet is gerenoveerd en daarom tijdelijk gesloten is.

Pokéathlon

Altijd al willen sporten met je Pokémon? In HeartGold en SoulSilver kun je jouw droom dan in vervulling laten gaan. In HeartGold en SoulSilver heb je namelijk de zogenaamde Pokéathlon, een sportcompetitie voor je Pokémon. Het sporten gebeurt in de vorm van minigames, die je voornamelijk met je touchscreen zult besturen. De ene keer bestuur je één Pokémon en de andere keer bestuur je drie Pokémon tegelijk. Natuurlijk doe je deze minigames niet voor niks; je kunt er namelijk punten bij verdienen. Deze punten kun je in de Pokéathlon Dome inruilen tegen allerlei prijzen.

Hurdle Dash

Hurdle Dash is Pokemon's variant op het welbekende hordelopen. Door je Pokémon aan te raken springt deze over de horde. Het klinkt echter makkelijker dan het is, want je bestuurt niet één, maar drie Pokémon tegelijk. Tik je te vroeg of te laat, dan zal je Pokémon de horde raken en zal zijn snelheid afnemen. Weet je het tikken echter precies te timen, dan zal je Pokémon een snelheidsboost krijgen. Het doel is om zo snel mogelijk met jouw drie Pokémon over de finish te komen.

Lap Jump

Lap Jump is het tweede Pokéathlon evenement. Bij Lap Jump moet je zoveel mogelijk gele muntjes raken door je Pokémon te laten springen. Door je Pokemon naar beneden te trekken met je stylus, bouw je kracht op. Laat je je Pokémon los, dan zal deze gelanceerd worden. Bij het lanceren kun zowel de kracht als de hoek van de sprong bepalen door met je stylus de juiste kant op te trekken. Let op bij het springen, want als één van jouw Pokémon op een ander landt, zal deze confused zijn en kun je hem even niet gebruiken. Je bestuurt drie Pokémon tegelijk, dus enige timing en precisie kunnen van pas komen.

Ring Drop

Ben jij fan van worstelen? Dan is Ring Drop wellicht iets voor jou. Bij Ring Drop is het doel om zoveel mogelijk tegenstanders het veld uit te beuken. Dit doe je met één van jouw Pokemon. Tevens doen er nog drie andere Pokémon, die van je tegenstanders, mee. Je kunt natuurlijk niet zomaar van links naar rechts gaan beuken. Om het veld zitten namelijk geen randen, en zodra je te krachtig beukt en daarbij geen andere Pokémon raakt, zul je jezelf van het veld gooien.

Snow Throw

Iedereen gooit af en toe wel eens een sneeuwbal. Kun jij goed gooien? Laat het dan zien in de Snow Throw. Deze mix tussen trefbal en een sneeuwballengevecht zet drie van jouw Pokémon tegenover negen andere Pokémon, waarbij het natuurlijk de bedoeling is dat jij die andere Pokémon omver gooit. Wanneer een Pokémon geraakt is, zal hij even niet kunnen bewegen. Lukt het jou om op het einde met de meeste punten over te blijven?

Relay Run

Relay Run is het tweede Pokéathlon-spel waarbij het om rennen gaat. Je rent nu niet meer over de atletiekbaan, maar over een parkoers waarbij je verschillende obstakels moet ontwijken, en moet proberen je tegenstander in te halen. Alleen als je zeer alert bent en obstakels weet te vermijden maak je een kans om een race te winnen.

Block Break

Je kent ze vast en zeker wel: de stereotype karate-beoefenaars die betonnen blokken met hun blote hand breken. In Block Break neemt jouw Pokémon de rol van die karate-beoefenaar over, en moet je proberen om door zoveel mogelijk blokken te slaan. Dit doe je door met je stylus op het touchscreen te tikken en het juiste ritme te vinden. Hoewel je in je ééntje bezig bent, is het toch een race, waarbij degene die de meeste blokken breekt, wint.

Goal Roll

Goal Roll is het voetbalspel van de Pokéathlon. Door je Pokémon strategisch te laten samenspelen, moet je proberen om doelpunten te maken. Je speelt met die Pokémon tegelijk, en hebt negen tegenstanders op het veld staan. Wanneer je scoort, krijg jij een punt erbij, en krijg je tegenstander een punt aftrek. Na verloop van tijd zullen er meerdere ballen in het veld komen, met als hoogtepunt de gouden bal, die twee punten per doelpunt waard is.

Circle Push

Circle Push is een variant van King of the Hill, een spel dat vooral in Amerika populair is. Je bestuurt drie Pokémon tegelijk, en hebt negen Pokémon die jouw tegenstanders vormen. Je moet proberen om zo lang mogelijk in de cirkel te blijven staan. Dit is echter niet zo makkelijk als het lijkt, want jouw tegenstander duwen je zonder pardon eruit. Hoe kleiner de cirkel is, hoe meer punten je ervoor krijgt.

Pennant Catch

Pennant Catch het Capture The Flag van de Pokéathlon. Je hebt drie Pokémon, waarvan je er één tegelijk bestuurt. Je moet je Pokémon zoveel mogelijk vlaggen laten oppakken, en deze afleveren op de thuisbasis. Eén Pokémon kan maximaal negen vlaggen bij zich dragen. Daarnaast zul je met obstakels en andere Pokémon te maken krijgen. Door tegen een andere Pokémon aan te rennen zal hij zijn vlaggen verliezen, en kun jij ze oprapen. Weet jij aan het eind met de meeste vlaggen er vandoor te gaan?

Disc Catch

Disc Catch is het spel waarbij je zoveel mogelijk frisbees moet vangen. Door op je Pokémon te tikken, spring hij, en als je dit goed weet te timen, vang hij de frisbee. Hoeveel punten je krijgt, hant af van waar je hem vangt. Hoe langer de afstand die de frisbee aflegt, hoe meer punten je krijgt. Je tegenstanders zullen natuurlijk niet stil blijven zitten, en je zult ze dan ook regelmatig aan de kant moeten duwen om bij een frisbee te komen. Wanneer een Pokémon van het veld valt, zal deze tijdelijk niet mee kunnen spelen.

Advertenties
Interesse om te adverteren op Pokemeadow.nl?
Neem dan contact met ons op via info@pokemeadow.nl!